Skip to content
Home » Sekrecionet vaginale me ngjyrë, këshilla tona:

Sekrecionet vaginale me ngjyrë, këshilla tona:

Sekrecionet vaginale nuk kanë ngjyrë apo erë , janë të pangjyrë ose të bardha dhe prodhohen nga qafa e mitrës sidomos gjatë periudhës së ovulacionit të gruas. Kur shkarkimi vaginal zverdhet dhe ose ka erë të keqe, mund të jetë simptomë e një infeksioni.

Simptomat e sekrecioneve të verdha:

Shkarkimi i verdhë mund të jetë asimptomatik dhe për këtë arsye nuk shkakton ndonjë shqetësim.

Ndonjëherë , simptomat e sekrecioneve të verdha mund të jenë të bezdisshme. Simptomat kryesore të sekrecioneve të verdha kane erë të keqe, kruarje të jashtme ose e brëndshme, dhimbje gjatë urinimit, dhimbje në legen infeksione akute gjakderdhje vaginale e papritur ose pas marrëdhënieve seksuale ose prania e polipeve në qafën e mitrës (formacione beninje) .

Shkaqet e sekrecioneve të verdha:

Shkaqet e pranisë së sekrecioneve të verdha mund të jenë të shumta, në shumicën e rasteve janë infeksione vaginale. Këto infeksione mund të shkaktohen nga një ndryshim i mikroflorës vaginale pas përdorimit të barnave si antibiotikët, kontraceptivët oralë ose për shkak të pranisë së spirales kontraceptive në mitër.

Larja e shpeshtë, aktivitetet sportive si kalërimi ose çiklizmi, diabeti, stresi ose prania e baktereve dhe kërpudhave të transmetuara përmes aktit seksual të pambrojtur mund të shkaktojnë gjithashtu rrjedhje në të verdhë, si në infeksionet bakteriale me Neisseria gonorrhoeae (Gonorrhea), nga Trichomonas vaginalis (Trichomoniasis)ose nga Chlamydia trachomatis (Chlamydia), në infeksionet mykotike nga Candida albicans ose në infeksionet virale nga herpesi gjenital.

Këshillat tona gjatë terapisë për sekrecionet vaginale të verdha:

Vetëm mjeku gjinekolog pas një vizite të detajuar mund të përcaktojë trajtimin e duhur për infeksionet vainale.

Gjatë terapisë për trajtimin e sekrecioneve të verdha rekomandohet të pini shumë ujë, të ndiqni një dietë të ekuilibruar, duke reduktuar konsumin e ushqimeve që përmbajnë maja, bukë dhe kërpudha, por edhe mishin e kuq.

Shmangni pijet alkoolike, pijet me sheqer si lëngjet e frutave dhe pijet e gazuara.

Infeksionet vaginale shpesh lidhen me një mikroorganizëm patogjen (baktere, kërpudha ose virus), ky mikroorganizëm mund të transmetohet tek partneri, kështu që gjatë trajtimit për sekrecionet vaginale te verdha rekomandohet shmangia e marrëdhënieve seksuale.

Terapia duhet të kryhet edhe nga partneri pavarësisht se është asimptomatike.

Për më tepër, këshilla e farmacistes sonë online është përdorimi i letrës higjenike njëpërdorimshme, duke shmangur kështu përdorimin e peshqirëve që bëhen rezervuar mikroorganizmash.

Përdorni te brendeshme pambuku për të lejuar lëkurën të marrë frymë dhe për të zvogëluar sa më shumë që të jetë e mundur përhapjen e mikroorganizmave.

Kujdesi personal:

Pastruesit intim kryejnë një veprim qetësues dhe dezinfektues, të dobishëm në rastet e infeksioneve me mikroorganizma ose ndryshime të pH vaginale.

Rekomandohet të shpërlaheni tërësisht dhe të hiqni çdo mbetje të pastruesit intim me uje te vaket te bollshem.

error: Permbajtja e Farmaceutika.org eshte e mbrojtur. Ju lutem na kontaktoni nese ju duhet informacion shtese.
Exit mobile version