Skip to content
Home » SHTATEZANIA

SHTATEZANIA

KETU DO TE GJNEI INFORMACIONE PER 9 MUAJTE TUAJ TE PRITJES SE EMBEL

Mpiksjet e gjakut gjatë ciklit menstrual: A duhet të shqetësohem?

Mpiksja e gjakut mund të shkaktohet nga faktorët e mëposhtëm: 1. Shkëputje e papritur e mukozës Gjatë ciklit menstrual, mitra tkurret për të nxjerë përmbajtjen e brëndeshme. Gjatë kontraktimit prodhohet prostaglandinë, nëse pastrohet më shpejt, shfaqen mpiksje gjaku. Dhe gjatë natës, një pjesë e madhe… Read More »Mpiksjet e gjakut gjatë ciklit menstrual: A duhet të shqetësohem?

Përfitimet e vajit të peshkut gjatë periudhës së shtatzanisë

Shtatzënia është njëperiudhë e veçantë për gratë, pasi trupi përgatitet të lindë një fëmijë. Kjo është arsyeja pse nevojat ushqyese të nënave të reja ndryshojnë. Ka vitamina dhe minerale të ndryshme të nevojshme për një shtatzëni të shëndetshme, duke përfshirë konsumin adekuat të acideve yndyrore… Read More »Përfitimet e vajit të peshkut gjatë periudhës së shtatzanisë

EKLAMPSIA NE SHTATZANI:

Eklampsia është një ndërlikim shumë i rrezikshëm i shtatzënisë, pasojë e pre-eklampsisë (gjendje e karakterizuar nga presioni i lartë i gjakut dhe/ose humbja e proteinave në urinë). Eklampsia përkufizohet si fillimi i ri i krizave te një grua me pre-eklampsi; episodet mund të ndodhin nga… Read More »EKLAMPSIA NE SHTATZANI:

error: Permbajtja e Farmaceutika.org eshte e mbrojtur. Ju lutem na kontaktoni nese ju duhet informacion shtese.
Exit mobile version