Home » SHENDETI

SHENDETI

Ketu do te gjeni informacione per shendetin

MORBUS CROHN, SËMUNDJA E SHOQËRISË MODERNE:

Nga: Lediana Dervishi , Studente e Mjekësisë                                                                                                                               1,4 milionë amerikanë vuajnë nga sëmundja inflamatore e zorrëve (SIZ). Sëmundja e Crohnit është një lloj SIZ që karakterizohet nga një inflamim i zonave te ndryshme të aparatit gastrointestinal. Më e keqja nga të gjitha, kur lihet… Read More »MORBUS CROHN, SËMUNDJA E SHOQËRISË MODERNE:

Thesaret e panjohura të florës sonë të zorrëve një ekosistem si planeti ynë!

Dr. Blerta Brati, Mjeke Mikrobiologe. Zhdukja e kopshtit tonë të brendshëm ”Thesaret e panjohura të florës sonë të zorrëve një ekosistem i goditur si planeti ynë ” ! Flora jonë e zorrëve, e quajtur  “mikrobiota” bashkon miliarda mikrobe, dhe është përgjegjëse për shëndetin e mirë… Read More »Thesaret e panjohura të florës sonë të zorrëve një ekosistem si planeti ynë!

Si ndikon Covid- 19 ne organet kryesore te trupit dhe a duhet te vaksinohemi?! Dr. Leonidha Peppo

Dr. Leonidha Peppo, Mjek Kardiolog prane Qendres Shendetesore Nr.4, Tirane. Cfare u paraqit pas kalimit te semundjes se COVID-19 ne individe te ndryshem, duke perfshire edhe miqte e pacientet e mi, duke pasuar  edhe vete mua. Me kete shkrim do te trajtohen edhe ata qe… Read More »Si ndikon Covid- 19 ne organet kryesore te trupit dhe a duhet te vaksinohemi?! Dr. Leonidha Peppo