Home » LAJME

LAJME

KETU DO TE GJENI LAJMET ME TE FUNDIT NE FUSHEN E SHENDETESISE

Cfare dime per variantin e quajtur “mutant i dyfishtë”ne Indi? Shpjegon Dr. Blerta Brati

Dr. Blerta Brati, Mjeke Varianti Indian është shqetësues për shkencëtarët dhe është në qender të të gjithë vëmendjes. Vendi tani ka, mesatarisht, më shumë se 200,000 raste ditore për një javë. Ky variant, i quajtur B.1.617 është përgjegjës për rreth 11% të prekjeve në vend.… Read More »Cfare dime per variantin e quajtur “mutant i dyfishtë”ne Indi? Shpjegon Dr. Blerta Brati

“Vaksinat na afrojnë dhe na mbrojnë “, Java Botërore e Imunizimit: Dr. Silvana Sadria

Dr. Silvana Sadria, Mjeke Pneumologe Edhe këtë vit, organizohet Java Botërore e Imunizimit 2021, e cila fillon në 24 Prill dhe përfundon më 30 Prill, pasuar dy ditë më vonë nga edicioni i gjashtëmbëdhjetë i Javës Europiane të Imunizimit., 26 Prill – 2 Maj 2021).… Read More »“Vaksinat na afrojnë dhe na mbrojnë “, Java Botërore e Imunizimit: Dr. Silvana Sadria

AstraZeneca

Vaksina anti COVID-19 e AstraZeneca: EMA gjen lidhje të mundshme me raste shumë të rralla të mpiksjes së gjakut.

Komiteti i Sigurisë EMA arriti në përfundimin sot se mpiksjet e pazakonta të gjakut me trombocite të ulëta duhet të renditen si efekte anësore shumë të rralla të Vaxzevria (Vaksina COVID-19 AstraZeneca). Duke arritur në përfundimin e tij, Komiteti shqyrtoi të gjitha provat në dispozicion… Read More »Vaksina anti COVID-19 e AstraZeneca: EMA gjen lidhje të mundshme me raste shumë të rralla të mpiksjes së gjakut.

AIFA (Agjensia Italiane e Barnave), alarm i pajustifikuar për sigurinë e vaksinës se AstraZeneca:

AIFA (Agjensia Italiane e Barnave), alarm i pajustifikuar për sigurinë e vaksinës se AstraZeneca: Rastet e vdekjes që ndodhin pas administrimit të vaksinës AstraZeneca kanë vetëm një lidhje kohore. Asnjë shkak nuk u demonstrua midis dy ngjarjeve. Alarmi në lidhje me sigurinë e vaksinës AstraZeneca… Read More »AIFA (Agjensia Italiane e Barnave), alarm i pajustifikuar për sigurinë e vaksinës se AstraZeneca: