Skip to content
Home » Pfizer gati për vaksinën për adoleshentët nga qershori 2021:

Pfizer gati për vaksinën për adoleshentët nga qershori 2021:

keshilla shendeti farmaceutika.org

Vaksina për adoleshentët po vjen. Të parët do të jenë ata midis 12 dhe 16 vjeç. Për të vegjlit do të duhet të presim edhe pak…

Për grupmoshën midis 12 dhe 16 vjeç, Pfizer është gati dhe i ka kërkuar EMA-s, Agjencia Europiane e Barnave, të rishikojë të dhënat e vaksinës së saj të ARN-së tashmë të aprovuar për moshat 16 vjeç e lart. Agjencia e FDA-se po bën të njëjtën gjë në SH.B.A., drita jeshile e të cilave pritet që javën e ardhshme. Me rezultatet pozitive, kompania pret që vaksina e saj të jetë e disponueshme që në qershor.

Vaksina për adoleshentë: Pfizer

EMA, Agjencia Europiane e Barnave, sapo ka filluar ekzaminimin e të dhënave nga Pfizer dhe BioNTech, vaksina e ARN tashmë e aprovuar për moshat 16 vjeç e lart.

Prindërit dhe adoleshentët mund të jenë të ngazëllyer për mundësinë që një vaksinë COVID-19 së shpejti do të bëhet e disponueshme për fëmijët 12 vjeç e më shumë, por kuptohet, ata gjithashtu mund të kenë shumë pyetje.

Administrata e Ushqimit dhe Barnave pritet të zgjasë autorizimin e Pfizer për të përdorur vaksinën COVID-19 për të përfshirë fëmijët midis moshës 12 dhe 15 vjeç javën e ardhshme.

Vaksina me dy doza të Pfizer aktualisht është në dispozicion për njerëzit e moshës 16 vjeç e lart. Personat 18 vjeç e lart mund të marrin vaksinën Moderna me dy doza ose vaksinën me dozë të vetme Johnson & Johnson.

Sapo FDA të autorizojë përdorimin e vaksinës së Pfizer midis moshës 12-15 vjeç, një komitet federal këshillues i barnave do të shqyrtojë rastin dhe do të bëjë një rekomandim në Qendrat për Kontrollin dhe Parandalimin e Sëmundjeve nëse do t’u ofrojë vaksinën fëmijëve.

Në Mars, Pfizer raportoi rezultatet e një studimi mbi 2,260 fëmijë mes moshave 12 dhe 15 vjeç. Askush që mori vaksinën nuk u infektua me COVID-19. Kishte 18 raste të infektuar me COVID-19 midis fëmijëve që morën placebo. Kjo nuk do të thotë domosdoshmërisht se vaksina është 100% efektive në mesin e fëmijëve.

“Asgjë nuk është 100% efektive,” tha Paul Offit, drejtor i Qendrës së Edukimit të Vaksinave në Spitalin e Fëmijëve të Filadelfias dhe një anëtar i Komitetit Këshillues të Vaksinave të FDA. “Por me siguri mund të thuash se është shumë efektive.” Bazuar në studimet, vaksina duket të jetë aq efektive midis fëmijëve, sa është tek të rriturit.

Efektet anësore:

Pfizer raportoi se fëmijët përjetojnë efekte anësore të ngjashme. Më të zakonshmet janë dhimbja në vendin e injeksionit, lodhja, dhimbja e kokës, dhimbjet e trupit, dridhjet, dhimbjet e kyçeve dhe temperatura. Efektet anësore zakonisht bien brenda 24 orësh.

Vaksina për fëmijë nën moshën 12 vjeç:

Pfizer dhe Moderna të dy-ja kanë prova në proces për të vlerësuar efektivitetin e vaksinës midis foshnjave më të medha se 6 muajsh. Spitali i Fëmijëve i Filadelfias është pjesë e gjykimit të fëmijëve të Moderna.

Pfizer gjithashtu tha se planifikon të aplikojë për leje për fëmijët e moshës 2 deri në 11 vjeç në shtator. Sa shpejt vaksina mund të vihet në dispozicion për fëmijët më të vegjël, do të varet nga rezultatet e këtyre studimeve.

Vaksinat e tjera:

Vaksina e dytë e ARN-së, Moderna, po kryen gjithashtu teste tek fëmijët. Si dhe Novavax, një vaksinë amerikane që përdor metodën tradicionale të proteinave rekombinante e cila do të miratohet në muajt e ardhshëm dhe e cila ka njoftuar se ka filluar provat klinike mbi adoleshentët, do të përfshijë deri në 3,000 fëmijë të moshës 12 deri në 17 vjeç.

AstraZeneca dhe Johnson & Johnson kanë ndaluar studimin tek fëmijët dhe adoleshentët pas disa rasteve të trombozës tek të rriturit.

Burimet e artikullit: pfizer.com Pfizer Biontech shpall rezultatet pozitive të topline, Spitalin e Fëmijëve

Lexo edhe:

error: Permbajtja e Farmaceutika.org eshte e mbrojtur. Ju lutem na kontaktoni nese ju duhet informacion shtese.