Skip to content
Home » Përfitimet e vajit të peshkut gjatë periudhës së shtatzanisë

Përfitimet e vajit të peshkut gjatë periudhës së shtatzanisë

Shtatzënia është njëperiudhë e veçantë për gratë, pasi trupi përgatitet të lindë një fëmijë. Kjo është arsyeja pse nevojat ushqyese të nënave të reja ndryshojnë. Ka vitamina dhe minerale të ndryshme të nevojshme për një shtatzëni të shëndetshme, duke përfshirë konsumin adekuat të acideve yndyrore Omega-3. Pra, nëse po pyesni veten nëse mund të merrni vaj peshku gjatë shtatzënisë, përgjigja është PO.

Acidet yndyrore të pangopura me zinxhir të gjatë (LCP), të njohura si blloqet ndërtuese të yndyrave, ndihmojnë trupin të funksionojë normalisht. LCP-të janë të rëndësishme si për nënat ashtu edhe për foshnjat. Acidet yndyrore omega-3 luajnë një rol në zhvillimin e trurit, si dhe në sistemin nervor dhe në shikim.

Për sa i përket sasisë së Omega-3 për të konsumuar gjatë shtatzënisë, mjekët këshillojnë dy deri në tre porcione peshku me yndyrë deti në javë (si sardelet, salmoni, levreku etj të gatuara). Kjo është për të siguruar një sasi minimale prej të paktën 450 mg Omega-3 detare në ditë (nga të cilat të paktën 200 mg duhet të jenë në formën e DHA).

Sasia minimale e rekomanduar ndryshon në mbarë botën dhe disa vende kanë kufij minimalë më të lartë, për shembull 900 mg Omega-3 detare (nga të cilat 800 mg në yndyrë DHA) për gratë shtatzëna në Australi.

Për gratë shtatzëna që nuk konsumojnë rregullisht peshk, rekomandohet përdorimi i suplementeve me acide yndyrore Omega-3 detare. Për vegjetarianët dhe veganët, ka burime të tjera të Omega-3 detare, të tilla si alga deti dhe vaji i algave (që në shqipëri mezi gjënden).

Regjimi me suplemente Omega-3, para dhe pas lindjes:

Një vaj peshku i pastër dhe me cilësi të lartë Omega-3 është i mirë për trupin e gruas shtatzënë dhe në fazat e hershme të jetës së foshnjës. Për shkak se këto acide yndyrore esenciale nuk sintetizohen nga trupi, plotësimi është i nevojshëm.

Një rekomandim prenatal Omega-3 është që të lejohet të paktën gjashtë muaj para konceptimit për të krijuar këtë yndyrë thelbësore të rëndësishme*. Është po aq e rëndësishme pas lindjes dhe gjatë ushqyerjes me gji.

BalanceOil+ nga ZinZino është një suplement i acideve yndyrore Omega-3, i pasur me polifenole ulliri dhe vitaminë D3. Ai rregullon dhe ruan në mënyrë të sigurt nivelet e EPA + DHA dhe raportin Omega-6:3 në trup, duke mbrojtur qelizat nga oksidimi. Një përzierje premium vajrash që rrjedhin nga peshqit e vegjël të kapur në egër dhe vaj ulliri ekstra të virgjër para korrjes, BalanceOil+ kontribuon në funksionin normal të zemrës2, trurit1 dhe imunitetit4.

Ky është një burim i madh i Omega-3, pa shqetësimet e ndotësve mjedisorë. BalanceOil+ përdor një burim të çertifikuar të qëndrueshëm të peshkut të kapur të egër dhe është testuar molekularisht për toksina për të siguruar freski dhe siguri. Ky faktor pastërtie është i rëndësishëm për të gjithë njerëzit, veçanërisht për nënat shtatzëna.

Përfitimet nga Omega-3 për gratë dhe fëmijën

Dy nga acidet yndyrore Omega-3, EPA dhe DHA janë vërtetuar se ruajnë funksionin normal të trurit. Për gratë shtatzëna dhe në laktacion, DHA kontribuon në zhvillimin normal të trurit të fetusit dhe foshnjave që ushqehen me gji. EPA dhe DHA gjithashtu kontribuojnë në ruajtjen e niveleve të triglicerideve në gjak, presionit të qëndrueshëm të gjakut dhe funksionit të zemrës.

Përveç kësaj, DHA mbështet funksionin e shëndetshëm të syve, i cili është jashtëzakonisht i rëndësishëm për foshnjat. BalanceOil+ është një mënyrë krejtësisht natyrale për të shfrytëzuar përfitimet e mrekullueshme të acideve yndyrore Omega-3.

Duke qenë se trupi nuk mund të prodhojë acide yndyrore të pangopura, BalanceOil+ është një pjesë thelbësore e rutinës së përditshme të një nëne të re. Dhe është e lehtë për t’u konsumuar (e fshehur në një smoothie ose lëng frutash), BalanceOil+ është i përshtatshëm për ndryshimin e nevojave dhe preferencave dietike të nënave.

BalanceOil+ prezanton 15+ përfitime shëndetësore të miratuara nga EFSA për nënat e reja, ndërsa gjithashtu ribalancon butësisht raportin Omega-6:3.

Ndërsa gratë shtatzëna dhe ato që ushqejnë fëmijën me gji fillojnë një fazë të re të jetës që kërkon fizikisht dhe emocionalisht, BalanceOil+ mund të ndihmojë që trupi të jetë në gjendjen e tij më të mirë.

Omega-3 BalanceOil+, një vaj peshku në një lugë të vetme, është një ritual mëngjesi që do të zgjasë gjatë fazat e shtatzënisë, foshnjës dhe foshnjës.

* Për te blerë Zinzino Balance Oil ju lutem kontaktoni në Instagramin tim @farmaceutika,al

Lexo më shumë këtu. https://www.zinzino.com/2013470259/US/en-GB/blog/health/can-you-take-fish-oil-while-pregnant/

error: Permbajtja e Farmaceutika.org eshte e mbrojtur. Ju lutem na kontaktoni nese ju duhet informacion shtese.
Exit mobile version