Skip to content
Home » Niacinamidi, Vitamina B3 për çfarë përdoret?

Niacinamidi, Vitamina B3 për çfarë përdoret?

Trupi i njeriut nuk është në gjendje ta prodhojë atë , prandaj është e rëndësishme të përdorni produkte që e përmbajnë atë në kujdesin e lëkurës tuaj.

Niacinamidi njihet edhe si vitamina B3 dhe është një element i dobishëm për shëndetin e lëkurës, falë vetive të tij antioksiduese dhe rregulluese të sebumit.

Gjendet shpesh në produkte të ndryshme kozmetike për lëkurë të yndyrshme, të prirur ndaj akneve,  dhe depigmentime të lëkurës. Përdoret edhe në rastet e thatësisë dhe kruajtjes, pasi mund të aplikohet në lloje të ndryshme lëkurash.

Plotësimi i nevojave për B3 me ushqime:

Niacinamidi mund të merret në formën e suplementeve ose nga ushqimi. Spinaqi, kikirikët, mishi i bardhë, majaja e birrës, mëlçia e viçit, drithërat, qumështi dhe derivatet e tij, por edhe disa peshq si salmoni, açuge, toni dhe peshku shpatë përmbajnë doza të moderuara te vitamines B3.

Në lëkurë:

I aplikuar në lëkurë, rezulton të jetë efektiv pasi merr pjesë në forcimin e barrierës së lëkurës dhe kufizimin e ngjarjeve që çojnë në dehidrim, si dhe në zbutjen e dukshme të shenjave të ekspozimit ndaj faktorëve të jashtëm, duke sjellë elasticitet dhe shkëlqim në lëkurë.

Jo më pak e rëndësishme, duke ribalancuar filmin hidrolipidik, ai rikthen dozat e lipideve të dobishme për mbajtjen e ujit në vlerat e duhura, duke lejuar që përbërësit hidratues të kremrave dhe serumeve të arrijnë shtresat më të thella të lëkurës, duke e bërë atë të butë dhe të tonifikuar.

Mënyrat e marrjes:

  • Mund të merret gjithmonë, edhe për periudha shumë të gjata, për sa kohë që nuk vuani nga forma të intolerancës ndaj përbërësit aktiv si B3.
  • Sidomos kur dielli është i fortë, niacinamidi është i dobishëm për cilësitë e tij mbrojtëse ndaj veprimit të rrezeve të diellit, ndërsa në të ftohtë është i dobishëm për veprimin e tij tonifikues dhe energjik.
  • Mund të merret edhe si një parim restaurues në rastet e trajtimeve kundër akneve, dermatitit seboreik dhe për trajtimin e pasojave të fotoplakjes.

Nëse dëshironi të mësoni më shumë ose keni ndonjë pyetje, na kontaktoni. Ekipi ynë i profesionistëve do t’ju përgjigjet me kënaqësi.

17 thoughts on “Niacinamidi, Vitamina B3 për çfarë përdoret?”

  1. Ka 1 muaj qe e perdor 250mg dhe a kam nevoje per me shume dhe si duhet ta konstatoje se kam nevoje per me shume faleminderit

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Permbajtja e Farmaceutika.org eshte e mbrojtur. Ju lutem na kontaktoni nese ju duhet informacion shtese.