Home » Zbuloni shtatzëninë, javë pas jave, nga Farmaceutika.org.

Zbuloni shtatzëninë, javë pas jave, nga Farmaceutika.org.

testi shtatezania bebi nena

Këshilla për shëndetin dhe të ushqyerit, çfarë ndodh me trupin tuaj në nëntë muaj dhe me fetusin, analizat që duhet të bëni dhe takimet që nuk duhen humbur tek mjeku.  

Shtatezania nuk eshte nje semundje!  

Të presësh një fëmijë nuk do të thotë të jesh i sëmurë. Në të vërtetë, shumë janë ndjerë edhe më mirë se më parë, veçanërisht duke filluar në tremujorin e dytë. Duke pasur parasysh këtë, është e drejtë dhe e këshillueshme që të nëntë muajt të kujdeseni më mirë për veten dhe të ndiqni një mënyrë jetese sa më të shëndetshme. Ka kontrolle për t’u kryer, masa të vogla paraprake që duhen marrë dhe disa informacione që janë të dobishme për të pasur periudhën e jashtëzakonshme të pritjes pa frikë.  

Udhezuesi i shtatezanise:  

Tabela e konvertimit midis muajve dhe javëve të shtatzënisë :  

Muaji i parë: Fillon nga dita e parë e menstruacioneve të fundit deri në 4 javë + 3 ditë (0jave – 4jave+ 3dite).

Muaji i dytë: Fillon nga 4 javë + 4 ditë në 8 javë + 5 ditë (4j + 4d – 8j + 5d).  

Muaji i tretë: Fillon nga 8 javë + 6 ditë deri në 13 javë + 1 ditë (8j + 6d – 13j + 1d) .  

Muaji i katërt: Fillon nga 13 javë + 2 ditë deri në 17 javë + 4 ditë (13j + 2d – 17j + 4d).  

Muaji i pestë: Fillon nga 17 javë + 5 ditë deri në 21 javë + 6 ditë (17j+ 5 deri 21j+ 6d).  

Muaji i gjashtë: Fillon nga 22 javë + 0 ditë deri në 26 javë + 2 ditë (22j – 26j + 2d).  

Muaji i shtatë: Fillon nga 26 javë + 3 ditë deri në 30 javë + 4 ditë (26j + 3d – 30j + 4d).  

Muaji i tetë: Fillon nga 30 javë + 5 ditë deri në 35 javë + 0 ditë (30j + 5d – 35j).  

Muaji i nëntë: Fillon nga 35 javë + 1 ditë deri në 40 javë + 0 ditë (35j + 1d – 40j)

Le të shohim se si zhvillohet fetusi gjatë 40 javëve të shtatzënisë. Fillon nga veza e fekonduar, zigota, e cila pas nënndarjeve të ndryshme të qelizave, i jep jetë embrionit dhe më pas fetusit: mrekullia e jetës merr formë, javë pas jave.

Shtatzënia zgjat mesatarisht 40 javë, rreth 280 ditë.

Zbuloni shtatzëninë, javë pas jave, nga Farmaceutika.org.