Skip to content
Home » Vuani nga cistiti?Si të shpëtoni!

Vuani nga cistiti?Si të shpëtoni!

Cistiti është një inflamacion i murit të fshikëzës që përfshin traktin urinar. Mund të themi se është një inflamacion tipik te femrat dhe është e lehtë ta njohësh atë.

Simptomat prekin të gjithë sferën e urinimit. Ekziston një dëshirë e vazhdueshme për të urinuar dhe momenti i urinimit është i dhimbshëm. Përveç vështirësisë gjate urinimit, shoqerohet dhe me një ndjesi te madhe djegieje edhe pas mbarimit të urinimit.

Thame që prek kryesisht gratë sepse është eshte vete formimi anatomik i uretrës tek femrat që rrit rrezikun e infeksioneve. P

Përafërsisht 3 deri në 4 centimetra të gjatë, është afër vaginës dhe rektumit, kështu që bakteret mund të kalojnë nga zorra në uretër dhe më pas të përfundojnë në fshikëz.

Në fakt, një nga shkaqet kryesore të cistitit është ngritja drejt fshikëzës së patogjenëve me origjinë uretrale, si dhe origjina fekale dhe vaginale. Për këtë arsye, siç do ta shohim, në mesin e këshillave për parandalimin adekuat gjejmë higjienën personale intime. Me pak fjalë, mjedisi vaginal ka ndikimin e tij në zhvillimin e cistitit që nuk duhet të nënvlerësohet.

 Si të shpëtoni nga cistiti!

Për të diagnostikuar këtë inflamacion nuk është domosdoshmërisht e nevojshme të shkoni te mjeku, simptomat janë aq të dukshme dhe trajtimet janë të thjeshta sa mund të vazhdoni në mënyrë të pavarur. Sidoqoftë, nëse cistiti shfaqet shpesh, atëherë do të ishte e përshtatshme të bëhej një kulturë urinare dhe një eko me ultratinguj i traktit urinar gjithashtu të vlerësohej gjendja.

Në përgjithësi, cistiti nuk zgjat shumë dhe nuk rekomandohet t’i nënshtrohet terapisë me medikamente. Kjo gjithmonë me kusht që të mos jetë një problem i përsëritur, në këtë rast nese ndodh trajtimi më i mirë eshte konsulta dhe vizita nga mjeku juaj.

Për të përshpejtuar procesin e shërimit nga cistiti, mund të përdoren shtesa ushqimore specifike për traktin urinar. Kryesisht bazuar në D-manozë, trendafil te eger dhe boronicë, ato kryejnë funksionin e pastrimit të traktit urinar dhe gjithashtu promovojnë mbrojtjen natyrore të trupit.

Ne farmaci gjenden shtesa ushqimore me te tre elementet e siperpermendur.

Nëse është një inflamacion i shkaktuar nga një bakter i zakonshëm keshillimi me mjekun do te ishte menyra e duhur.

Cistiti parandalimi

Si të parandaloni cistitin?

Si në shumicën e rasteve, është e mundur të shmanget fillimi i problemeve.

Parandalimi është shërimi më i mirë!

Për të parandaluar shfaqjen e cistitit, këshillohet që të keni një higjienë të rregullt dhe adekuate intime. Kjo është, e nevojshme të zgjidhni me kujdes pastrues intimë te mire, duke shmangur ato që janë shumë agresive dhe të mos harroni të laheni nga përpara me pas mbrapa dhe jo anasjelltas. Gjithashtu në lidhje me higjienën, këshillohet të vishni te mbathura me fibra natyrore, pambuku dhe jo sintetike.

Në fakt, pëlhurat sintetike favorizojnë më shumë acarimin e organeve gjenitale. Sa i përket ushqyerjes, ajo duhet të jetë e ekuilibruar.

Aleat i traktit urinar është boronica, ndërsa duhet te shmangen sheqernat, kafeja dhe pijet alkoolike dhe me sheqer. Prandaj do të ishte e nevojshme të kufizohet perdorimi i tyre, së bashku me sallamet dhe të gjitha ushqimet e tjera të industrializuara. Uji duhet të merret në sasi të mëdha. Në fakt është shumë e rëndësishme të ruash hidratimin e mirë dhe të rrisesh diurezën, pa e mbajtur shumë urinimin. Mbajtja e tepërt e urinës mund të acaroje fshikëzën.

error: Permbajtja e Farmaceutika.org eshte e mbrojtur. Ju lutem na kontaktoni nese ju duhet informacion shtese.