Skip to content
Home » Si te zgjidhni recipetat e duhura gjate gjidhënies?

Si te zgjidhni recipetat e duhura gjate gjidhënies?

Të brendshmet gjatë shtatëzënësisë dhe më pas gjate gjidhënies është shumë e rëndësishme për ta bërë këtë periudhë më pak stresuese për nënën. Këtu janë disa këshilla për të blerë te brendeshme të rehatshme në tremujorin e fundit të shtatzënisë dhe më pas kur te keni nevojë për të ushqyer me gji foshnjën tuaj.

Lindja e një foshnje jo vetëm që ndryshon jetën e nënës por edhe zgjedhjet e saj për sa i përket te brendeshmeve. Gjatë shtatzënisë, gjinjtë enjten. Këshilla është që të filloni të blini  sytjena që i përshtatet formës suaj gjatë tremujorit të tretë. Për të mos humbur , zgjidhni një model të dedikuar edhe për ushqyerjen me gji.

Modelet më të mira janë ato me mikrofibër pambuku. Ato janë shumë të rehatshëme. Do të përshtaten me ndryshimet në madhësi ndërsa qumështi vjen dhe ju mund ti vishni edhe gjatë natës. Një ose dy javë pas lindjes, gjinjtë tuaj do të kenë arritur madhësinë e tyre përfundimtare. Ju më pas mund të vendosni të merrni diçka praktike gjatë shtatëzënësisë tuaj, dhe pastaj të kaloni në një mbështetje më të rëndësishme për fazën tjetër. Bëni matjet tuaja me kujdes nëse blini sytjenën tuaj në internet mos hezitoni të pyesni shitësit për këshilla.

Nëse keni gjinj shumë të mëdhenj, sigurohuni që kupetat të jenë mjaft të buta dhe të gjera (të shkojnë rreth gjinjve pa i ngjeshur) dhe të jenë të rregulluara në lartësinë tuaj për të parandaluar mastitin (inflamacion shumë të dhimbshëm). Ekzistojnë sisteme të ndryshme të hapjes: qëllimi, megjithatë, është të zbuloni thithkën lehtë për të ushqyer foshnjën pa pasur nevojë të zhvisheni. Askush nuk mund t’ju tregojë se cila është më e mirë. Ju duhet të vendosni vete se çfarë preferoni. Me siguri ato më të njohurat kanë një kapëse në pjesën e sipërme të kupës që mund të hapet nëse është e nevojshme.

error: Permbajtja e Farmaceutika.org eshte e mbrojtur. Ju lutem na kontaktoni nese ju duhet informacion shtese.