Skip to content
Home » Shqiperia tashme prej 1 viti pjese e Farmakopese Europiane:

Shqiperia tashme prej 1 viti pjese e Farmakopese Europiane:

Farmakopeja Europiane mirëpriti shtetin e saj të 39-të dt 9 shkurt 2020 si anetaren me te re Shqipërinë:

STRASBURG, FRANC
Më 9 Shkurt 2020, Konventa për Përpunimin e një Farmakopeje Europiane hyri në fuqi në Shqipëri, duke i bërë standardet e cilësisë për barnat e botuara në Farmakopenë Europiane (Ph. Eur.) Ligjërisht të detyrueshme në të gjithë vendin tone.

Anëtarësimi i një anëtari të ri në konventë ilustron tërheqjen e vazhdueshme të Ph. Eur., I cili tani numëron 39 vende evropiane dhe Bashkimin Europiane si palë nënshkruese, përveç 29 vëzhguesve nga e gjithë bota. Puna e Ph. Eur aktualisht kryhet nga një rrjet prej më shumë se 850 ekspertësh nga e gjithë bota të emëruar nga Komisioni i Ph. Eur.

Anëtarët e Farmakopesë Europiane Shqipëri, Austri, Belgjikë, Bosnjë dhe Hercegovinë, Bullgari, Kroaci, Qipro, Republika Çeke, Danimarkë, Estoni, Finlandë, Francë, Gjermani, Greqi, Hungari, Islandë, Irlandë, Irlandë, Itali, Letoni, Lituani, Luksemburg, Maltë , Republika e Moldavisë, Mali i Zi, Hollanda, Republika e Maqedonisë së Veriut, Norvegjia, Polonia, Portugalia, Rumania, Serbia, Republika Sllovake, Sllovenia, Spanja, Suedia, Zvicra, Turqia, Ukraina, Mbretëria e Bashkuar dhe Bashkimi Evropian. Anëtarët më të fundit: Shqipëria (2020), Republika e Moldavisë (2017). Vëzhguesit Evropianë të Farmakopesë Algjeria, Argjentina, Armenia, Australia, Azerbajxhani, Bjellorusia, Brazili, Kanada, Kina, Gjeorgjia, Guinea, India, Izraeli, Japonia, Kazakistani, Republika e Koresë, Madagaskar, Malajzi, Meksikë, Marok, Federata Ruse, Senegal, Singapori, Afrika e Jugut, Siria, Tunizia, Shtetet e Bashkuara të Amerikës, Uzbekistani, Administrata e Ushqimit dhe Barnave e Tajvanit (TFDA) dhe Organizata Botërore e Shëndetësisë (OBSH). Vëzhguesit më të fundit: Meksikë (2020), Uzbekistan (2018), Japoni (2016), Indi (2016).

error: Permbajtja e Farmaceutika.org eshte e mbrojtur. Ju lutem na kontaktoni nese ju duhet informacion shtese.