Skip to content
Home » MUAJI I NENTE I SHTATEZANISE:

MUAJI I NENTE I SHTATEZANISE:

Muaji i nëntë: Fillon nga 35 javë + 1 ditë deri në 40 javë + 0 ditë (35j + 1d – 40j)

Java e tridhjetë e pestë e shtatzënisë:

Ekziston një ekzaminim që nuk përfshihet në protokollin Ministror por që Qendra e Kontrollit për Sëmundjet Infektive të Atlantës beson se është e përshtatshme të kryhet në 35-36 javë: Tamponi vagino-rektal për zbulimin e streptokokut beta-hemolitik. Ky bakter është i padëmshëm për nënën, por në kohën e lindjes mund të sulmojë foshnjën.

FETUSI NE JAVEN E 35-TE

Fëmija peshon rreth 2.5 kg, gjatesia rreth 40-45 cm dhe ende rritet shumë shpejt. Truri i tij zhvillohet shumë shpejt, hap dhe mbyll sytë, duke ndjekur ciklet e gjumit dhe zgjimit.

Java e tridhjetë e gjashtë e shtatzënisë: Padyshim eshte koha të sigurohemi që gjithçka është në rregull në lidhje me lindjen dhe ardhjen e foshnjes tuaj. Eshtë e këshillueshme qe ne kete faze te filloni ta beni kete gje. Nuk është e nevojshme të ekzagjeroni me blerjet , por të kufizoheni në blerjen e “rrobave themelore”, disa prej të cilave do të nevojiten menjëherë pas lindjes.

Foshnja tani peshon rreth 2500 gram dhe është e gjatë rreth 46.2 cm. Grumbullimi i yndyrës që e karakterizon ndihmon në zhvillimin e sistemit imunitar. Ai gjithmonë shkelmon sipas të njëjtave modele që nëna e tij ka mësuar me kalimin e kohës. Meqenëse ka më pak lëng amniotik, është e mundur të shikoni këmbën që shtyn drejt barkut.

Java e tridhjetë e shtatë e shtatzënisë:   Nëse foshnja është akoma në pozicionin e sipërm (kokën lart) dhe shtatzënia nuk paraqet asnjë lloj problemi tek gruaja, mund të propozohet “kthimi manual”. Shtë një manovër që mjeku kryen në bark për të nxitur foshnjën të kthehet me kokë, pra në pozicionin e duhur për lindjen vaginale.  

FOTO 37 JAVESH

Foshnja “merr frymë” vazhdon të thithë lëngun amniotik dhe nëna e ardhshme mund të perceptojë qartë lëvizjet ritmike të ngjashme me frymëmarrjen: nganjëherë më të befasishme për shkak të lemzes, të cilat janë mjaft të shpeshta.

Java e tridhjetë e tetë e shtatzënisë:   Epiziotomia është një prerje e vogël që bëhet në zonen e vaginës gjatë fazës se lindjes. Eshtë një praktikë që nuk ka treguar ndonjë vlerë shkencore, prandaj në shumicën dërrmuese të rasteve është e padobishme. Eshtë bërë nga zakoni dhe në shumë pika të lindjes, por ju jeni e autorizuar të thoni paraprakisht se nuk doni ta bëni. Foto e fetusit në 38 javë   Foshnja mund të peshojë 2.5 deri në 3 kg dhe më shumë, dhe fiton rreth 30 gram në ditë. Gjatësia e saj është rreth 47/48 cm.

Foshnja merr lëng amniotik dhe formon mekonium, një material i dendur i gjelbër në të zezë, i pranishëm në lindje në zorrën e të porsalindurit dhe i cili do të dëbohet përmes feces në 24-48 orët e para të jetës.

FOTO E FEMIJES I LINDUR NE JAVEN E 40

Java e 39-të e shtatzënisë:  

Foshnja fillon të luftojë për të lëvizur brenda mitrës, megjithëse është ambienti në të cilin ai u mbajt, mbrojtur dhe u kujdes për nëntë muaj. Ai peshon midis 3.1 dhe 3.4 dhe gjatësia e saj është midis 50 dhe 52 cm. Ai akoma po grumbullon dhjam dhe po shton peshë gjithnjë e më shumë.  

Java e 40-të e shtatzënisë: Fetusi Foto e fetusit në 40 javë Foshnja është gati të lindë! Peshon mesatarisht nga 3 deri në 3.5 kg dhe ka një gjatësi prej 50-52 centimetra. Sistemi i tij imunitar është ende i papjekur dhe do të marrë antitrupa nga nëna e saj, si përmes placentës dhe, më pas, përmes gjidhënies.

Ja ku jemi, mami urime! ti ke arritur fundin e këtij udhëtimi të mrekullueshëm që zgjati gati 40 javë. Përvoja më emocionuese e jetës tuaj, megjithatë, ende nuk ka filluar! Foshnja juaj po ju pret!

error: Permbajtja e Farmaceutika.org eshte e mbrojtur. Ju lutem na kontaktoni nese ju duhet informacion shtese.