Skip to content
Home » Covid19! Moderna njofton vaksinat e reja për variantin e Afrikës së Jugut!

Covid19! Moderna njofton vaksinat e reja për variantin e Afrikës së Jugut!

Moderna njofton vaksinat e reja për variantin e Afrikës së Jugut dhe mundësinë e nxjerrjes deri në 15 doza nga një shishkë e vaksinës tashmë në treg

Kompania amerikane dërgoi dosjen në Institutin Kombëtar të Helath për të filluar studimin klinik mbi një vaksinë të re specifike për variantin e Afrikës së Jugut. Në të njëjtën kohë, prodhimi i vaksinës tashmë i disponueshëm do të rritet për të arritur një miliard doza në 2021

 Kompania farmaceutike Moderna ka njoftuar se ka dorëzuar kandidatin e vaksinës specifik për variantin, mRNA-1273.351, në Institutin Kombëtar të Shëndetit të Shteteve të Bashkuara për studimin specifik klinik kundër variantit SARS-CoV-2 të identifikuar për herë të parë në Republikën e Afrikës së Jugut.

Kompania përshkroi dy strategji për adresimin e varianteve më shqetësuese:

1. E para përfshin doza përforcuese të vaksinës për të rritur imunitetin neutralizues ndaj varianteve shqetësuese me tre mënyra të ndryshme:

te mRNA-1273.351: një kandidat përforcues specifik i variantit bazuar në variantin e identifikuar së pari në Republikën e Afrikës së Jugut;

b mRNA-1273.211: një kandidat përforcues shumëvalent që kombinon mRNA-1273, vaksinën e licencuar të Moderna kundër shtameve stërgjyshore dhe mRNA-1273.351 në një vaksinë të vetme;

c një dozë e tretë e mRNA-1273: vaksina Moderna COVID-19, si një përforcues në nivelin e dozës prej 50 µg.

2. Strategjia e dytë përfshin vlerësimin e mRNA-1273.351 dhe mRNA-1273.211 si serinë kryesore të vaksinimit për ata që janë seronegativë dhe nuk janë vaksinuar ende.

“Duke shfrytëzuar fleksibilitetin e platformës sonë mRNA – tha drejtori menaxhues i Moderna po lëvizim shpejt për të provuar azhornimet e vaksinave që adresojnë variantet e reja të virusit. Moderna është e përkushtuar të bëjë të gjitha azhornimet e nevojshme për vaksinën tonë derisa pandemia të jetë nën kontroll. Shpresojmë të tregojmë se doza përforcuese, nëse është e nevojshme, mund të bëhen në nivele më të ulëta të dozës, gjë që do të na lejojë të sigurojmë shumë më shumë doza për komunitetin global në fund të vitit 2021 dhe 2022 nëse është e nevojshme “.

Kompania Amerikane njoftoi gjithashtu investime të mëtejshme kapitale për të rritur kapacitetin global të prodhimit të vaksinës COVID-19 tashmë në treg, duke e çuar prodhimin deri në vitin 2022 në 1.4 miliardë doza prej 100 μg.

Përveç kësaj, plani bazë për 2021 është rritur në 700 milion doza dhe kompania po punon për të furnizuar deri në 1 miliard doza në 2021.

Moderna mori reagime pozitive nga FDA mbi propozimin për të shtuar më shumë doza në secilën shishkë të vaksinës, dhe kompania po shqyrton një plan që mund të lejojë deri në 15 doza të nxirren nga secila shishkë. “Nëse përforcuesi ynë i vaksinës së variantit do të kërkonte një dozë më të ulët, për shembull 50 μg, ne do të mund të kishim më shumë se 2 miliardë doza deri në vitin 2022,” theksoi perfaqesuesi i Modernas.

 
error: Permbajtja e Farmaceutika.org eshte e mbrojtur. Ju lutem na kontaktoni nese ju duhet informacion shtese.