Skip to content
Home » BE do të propozojë certifikatat e vaksines se Covid19 për pushimet verore!

BE do të propozojë certifikatat e vaksines se Covid19 për pushimet verore!

vaksinat covid19 shqiperi

BRUKSEL- Komisioni Evropian do të propozojë këtë muaj një certifikatë dixhitale në të gjithë BE-në , që siguron provën nga vaksinimi COVID-19 , dhe mund të lejojë Evropianët të udhëtojnë më lirshëm gjatë verës.

Ekzekutivi i BE synon të paraqesë planet e tij për një “kalim dixhital të gjelbër” në 17 Mars dhe të bashkëpunojë me organizatat ndërkombëtare për të siguruar që sistemi i tij të funksionojë edhe përtej Bashkimit Evropian.

Kalimi do të siguronte prova se një person është vaksinuar, rezultatet e testeve për ata që nuk janë vaksinuar ende dhe informacion mbi shërimin për njerëzit që kanë kaluar COVID-19.

“Qëllimi është t’i lejojmë ata gradualisht të lëvizin të sigurt në Bashkimin Evropian ose jashtë vendit – për punë ose turizëm,” tha presidentja e Komisionit Ursula von der Leyen të hënën.

Komisioni dëshiron të krijojë një sistem në të gjithë BE-në për të parandaluar mosmarrëveshjet e ndara që bëhen midis vendeve të BE-së. 

Komisioneri i Shëndetësisë Stella Kyriakides tha se shpërndarjet e vaksinave do të rriten ndjeshëm në muajt e ardhshëm.

Rrjedha e vaksinave duhet të ndiqet gjithashtu që të mos ketë boshllëqe dhe asnjë vaksinë të mos mbetet e papërdorur, “tha ajo në një konferencë shtypi.

Krerët e BE ranë dakord javën e kaluar për të punuar në certifikatat e vaksinave, me vendet anëtare të jugut si Spanja dhe Greqia veçanërisht të etur për të zhbllokuar turizmin këtë verë.

Megjithatë, nuk është ende e qartë nëse njerëzit e vaksinuar ende mund të transmetojnë virusin tek të tjerët. Disa vende, të tilla si Franca dhe Belgjika, gjithashtu kanë shprehur shqetësimin se lehtësimi i udhëtimit vetëm për njerëzit e vaksinuar do të ishte i padrejtë.

Komisioni tha se do të shmangte çdo diskriminim!

Vendet e BE do të ishin të lira të vendosnin kriteret e tyre për hyrje, megjithëse kufijtë e hapur e bëjnë këtë një detyrë të vështirë.

Burimi: 

error: Permbajtja e Farmaceutika.org eshte e mbrojtur. Ju lutem na kontaktoni nese ju duhet informacion shtese.