Skip to content
Home » 3 arsye pozitive nga maskat:

3 arsye pozitive nga maskat:

Edhe pse mbajtja e një maskë është pjesë e “normales sonë të re” * ka njerëz që mendoj se mund ta mbajnë atë edhe pas pandemisë nga COVID-19.

1. Maskat ndalojnë përhapjen e viruseve/baktereve të tjera:

Sistemi imunitar nuk është gjithmonë mirë. Nëse ka një të virozë përreth, me siguri do të na zërë. Këtë vit, kuptuam se puna nga shtëpia dhe duke qëndruar larg shoqërisë duke mbajtur një maskë – sa herë që dalim në publik. Pra, niveli i ekspozimit ka rënë ndjeshëm gjatë muajve të fundit, gjë që bën qe cdo lloj viroze mos na zërë.

2. Maskat janë si kryptoniti i polenit

Meqenëse sezoni alergjik zgjat 4 muaj në vit, të dish se ka një mënyrë për të zvogëluar simptomat e alergjise më duket si një superfuqi. Kjo do të thotë më pak inflamacion i rrugëve të frymëmarrjes ku nga ana tjetër çon në më pak në astmë dhe, rrjedhimisht, të jesh person shumë më i lumtur.

3. Mbajtja e një maskë në fytyrë është një mënyrë e re për t’u lidhur me njerëzit.

Mund të duket sikur mbulimi i gjysmës së fytyrës tuaj në publik po prish lidhjen tuaj me njerëzit, por unë e shoh atë si një mënyrë të re për t’u lidhur me njerëzit. Ka persona që janë pjesë e një kategorie me rrezik më të lartë dhe mbajtja e një maske dhe distancë sociale për tu mbrojtur është mënyra më e mirë.

Kështu që edhe pse mbajtja e një maskë është pjesë e “normales sonë të re” * ka njerëz që mendoj se mund ta mbajnë atë edhe pas pandemisë nga COVID-19.

error: Permbajtja e Farmaceutika.org eshte e mbrojtur. Ju lutem na kontaktoni nese ju duhet informacion shtese.