Skip to content
Home » Stina e alergjive, Allergoff me mua!

Stina e alergjive, Allergoff me mua!

Alergjitë e stinës kanë nisur të shtojnë numrin e të sëmurëve. Mjekët pediatër referojnë se çdo ditë ka pacientë të vegjël të cilët janë bllokuar si pasojë e alergjive.

“Rastet kanë filluar të shtohen, është stina ku fillojnë polenet, koha lagështira, të gjitha kanë ndikuar që fëmijët që janë paksa alergjik të nisin sezonin e tyre me më shumë probleme, e gjithë kjo situatë po vjen në rritje”,-thonë pediatrët.

Numri i të prekurve nga alergjia është rritur prej vitesh. Aktualisht, mbi 40% e popullatës lufton  me një lloj alergjie, ndërsa më shumë se gjysma e fëmijëve parashkollorë dhe në shkollë (dhe disa burime thonë që 40% e alergjikëve nëse nuk kurohen kthehen në asmatik).

Ka lloje të ndryshme të simptomave të alergjisë:

 • rrjedhje e hundës,
 • Hundë e mbushur,
 • teshtitje,
 • sy të përlotur,
 • konjuktiviti,
 • kruarje e lëkurës,
 • kollë e thatë e vazhdueshme.

Si lind një alergji?

Faktorët që çojnë në zhvillimin e alergjive janë:

1)Kushtet gjenetike dhe 2)faktorët e mjedisit.

Nëse të dy prindërit vuajnë nga sëmundje alergjike, ka 50-70% mundësi që fëmija të zhvillojë sëmundjen. Nëse njëri prind vuan, rreziku është më i ulët (20-40%).

Edhe nëse asnjëri prind nuk është alergjik, për shkak të faktorëve mjedisorë, fëmija i tyre mund të zhvillojë një alergji. Për fat të keq.

Kur shfaqet një sëmundje alergjike?

Shumë njerëz besojnë se foshnjat lindin me alergji. Kjo nuk është e vertetë. Një fëmijë lind me një predispozicion, por simptomat e alergjisë mund të shfaqen në çdo moshë, edhe pas disa viteve, si në adoleshencë dhe madje kur je i rritur.

Cilët alergenë shkaktojnë më shpesh alergji?

 • Ushqimet – (proteina e qumështit të lopës), vezë, arra, peshk, agrume,
 • Poleni i bimëve – barëra, pemë, spore myku,
 • Organizmat shtazorë – marimangat e pluhurit të shtëpisë, qimet e maces/qenit, helmi i bletës.
Allergoff Spray

Megjithatë, duke qenë se është e pamundur të mbrohet 100% nga efektet negative të alergenëve, ashtu siç është e pamundur të rrisësh fëmijët në kushte sterile, ia vlen të krijohet një mjedis miqësor për shëndetin e familjes.

Marimangat e pluhurit të shtëpisë përkeqësojnë rrjedhën e shumë sëmundjeve alergjike, prandaj do të përqendrohem këtu në këtë postim.

Çfarë janë marimangat e pluhurit të shtëpisë?

Ata janë arachinidis mikroskopikë që jetojnë në pluhurin e shtëpisë. Përfshijnë disa lloje të ndryshme marimangash, por përfaqësuesi më i zakonshëm është krimbi i fshehtë i lëkurës (Dermatophagoides pteronyssinus).

Ku fshihen marimangat e pluhurit të shtëpisë?

Në fakt, në të gjithë shtëpinë! Ushqimi i marimangave është epiderma e njeriut (ne jemi ushqimi ideal i tyre), kështu që tek ne kalojmë më shumë kohë:

 • krevat – në një dyshek, jastëk, jorgan,
 • divan / kolltuk – i veshur me susta,
 • qilim,
 • batanije, perde,
 • lodra për fëmijë – p.sh. në lodra pellushi.

Përveç faktit që marimangat pëlqejnë të jenë aty ku jemi ne, shpesh pa dashje krijojmë kushte optimale për zhvillimin e tyre. Si? Ne e çojmë lagështinë e ajrit në apartament në 75-80%, dhe e ngremë ngrohjen në një temperaturë prej 21-25 C.

Çfarë problemesh shëndetësore shkaktojnë te njerëzit marimangat e pluhurit?

Marimangat e pluhurit të shtëpisë kanë një efekt të fortë alergjik tek njerëzit, sepse trupi dhe feçet e tyre përmbajnë proteina të shumta (alergene) ndaj të cilave trupi i njeriut është i ndjeshëm.

Alergjia

Çfarë do të thotë? Epo, kur qelizat tona të sistemit imunitar nuk e pëlqejnë një substancë, ato fillojnë ta njohin atë si të huaj, potencialisht të rrezikshme, dhe kjo çon në nxitjen e një reagimi të papërshtatshëm, të tepruar mbrojtës. Si pasojë, mund të çojë lehtësisht në një alergji ndaj një substance të caktuar (në këtë rast, ndaj marimangave të pluhurit).

Dhe nëse një person alergjik është në kontakt me alergjenin e lartpërmendur (marimangat e pluhurit të shtëpisë), ai ose ajo zhvillon inflamacion alergjik në traktin respirator (p.sh. rinitit alergjik, konjuktivit alergjik, astma atopike).

Fakte!

A e dini se…

Deri në 85% të astmatikëve janë alergjikë ndaj marimangave të pluhurit?

A e dini se…

Merimangat janë alergeni kryesor dhe sensibilizohen më shpesh se poleni i bimëve?

Tek astmatikët, kontakti me marimangat e pluhurit të shtëpisë e përforcon astmën , duke rezultuar në gulçim më të shpeshtë dhe kollitje (shpesh gjatë gjumit dhe në mëngjes).

Tek njerëzit me rinitit alergjik, përkeqëson simptomat e vazhdueshme (hundë me sekrecione, teshtitjes, lotim të syve).

Marimangat mund të jenë gjithashtu një nga shkaqet e zhvillimit të dermatitit atopik. Ata janë gjithashtu një nga shkaktarët e përkeqësimit të kësaj sëmundjeje.

Kur përkeqësohet alergjia ndaj marimangave nga pluhuri i shtëpisë?

Në fakt, simptomat e frymëmarrjes shfaqen gjatë gjithë vitit. Por, rëndimi i alergjive në vjeshtë dhe dimër është shumë i dukshëm. Pse? Sepse:

 • fillojmë ngrohjen në apartamente, ku zvogëlohet niveli i lagështisë në ajër, dhe në këtë mënyrë jashtëqitjet e marimangave thahen dhe fillojnë të notojnë në ajër.

Në këtë mënyrë, ne i thithim ato në rrugët e frymëmarrjes dhe përkeqësojmë sëmundjet alergjike.

Si ta luftoni?

Ne nuk jemi në gjendje të eliminojmë plotësisht marimangat e pluhurit të shtëpisë nga mjedisi ynë. Megjithatë, ne mund t’i reduktojmë ndjeshëm ato (në një nivel të sigurt). Po si ta bëjmë këte?

Për të reduktuar numrin e tyre,rekomandohet të përdorni agjentë që largojnë alergenet të paktën një herë në 6 muaj.

Reduktimi i numrit të marimangave dhe përqendrimi i alergenëve të çliruar prej tyre mund të kontribuojë ndjeshëm në përmirësimin e shëndetit të të sëmurëve nga alergji. Por, kujdesi për sasinë minimale të pluhurit të shtëpisë do të ndihmojë në uljen e numrit të përkeqësimeve të alergjive, astmës, rinitit alergjik ose dermatiti atopik, si dhe në përmirësimin e shëndetit të përgjithshëm dhe zvogëlimin e sasisë së barnave anti-alergjike të marra.

Më vjen mirë që patëm mundësinë të testojmë preparatet Allergoff dhe të shkruajmë një mendim rreth tyre për ju.

Si funksionon spray Allergoff?

Allergoff është një preparat, detyra e të cilit është të largojë alergenët e pluhurit shtëpiak dhe të zvogëlojë përqendrimin e tyre në një nivel të sigurt. Efektiviteti i preparatit është konfirmuar nga testet.

AllergofF Spray per alergenet e shtepise

Përbërësit e allergoff veprojnë drejtpërdrejt tek alergenet.

Ata neutralizojnë alergenët e marimangave të pluhurit të shtëpisë dhe ato kthejne grimcat e pluhurit në agregate më të mëdha, gjë që redukton mundësinë e alergeneve që notojnë në ajër dhe zvogëlon rrezikun e futjes së tyre në traktin respirator.

Allergoff është efektiv jo vetëm kundër alergeneve të grimcave të pluhurit të shtëpisë, por edhe kundër alergeneve:

 • kafshëve shtëpiake,
 • kërpudhat e mykut dhe
 • poleni i bimëve.

 Çfarë efektesh sjell përdorimi i sprayt Allergoff?

Zvogëlon ndjeshëm sasinë e pluhurit në shtëpi.

Ul ndjeshëm nivelin e alergenit të marimangës më të zakonshme – Krimbit të Fshehur të lëkurës, i cili rezulton në më pak rrufë, kollë, konjuktivit, lehtësim të kruajtjes dhe lezione të lëkurës.

Përmirëson ndjeshëm mirëqenien dhe cilësinë e gjumit.

Gjithashtu uli nevojën për sasinë e barnave anti-alergjike të marra.

Përparësitë e përdorimit të Allergoff

Siguria – përbërja dhe formula e preparatit është efektive kundër alergeneve të marimangave, por plotësisht e sigurt për njerëzit dhe kafshët. Produkti mund të përdoret ne ambjentin e fëmijëve, përfshirë bebet.

Allergoff është testuar në teste toksikologjike dhe dermatologjike. Ka një studim klinik që konfirmon efektivitetin dhe sigurinë e tij.

Efikasiteti – një flakon 400 ml është e mjaftueshme për të spërkatur një sipërfaqe deri në 40 m2.

Koha e gjatë e funksionimit – funksionon deri në 6 muaj (mjafton ta përdorni dy herë në vit).

Çmimi – një flakon 400 ml kushton rreth 2400 lek

 Si të përdorni sprayn Allergoff?

Zhbllokoni spërkatjen – duke shtypur butonin e kyçjes.

Tundeni flakonin përpara përdorimit.

Përgatitni vendet ku dëshironi të aplikoni preparatin. Më shpesh këto janë: në dyshek, në divan, në jorgan, jastëkë (hiqni mbulesat paraprakisht), në tapet, qilim, perde, lodra prej pelushi, në sedilje makine, tapiceri makine, në shtratin e kafshëve shtëpiake.

error: Permbajtja e Farmaceutika.org eshte e mbrojtur. Ju lutem na kontaktoni nese ju duhet informacion shtese.