Skip to content
Home » Prilli: Periudha e alergjive!

Prilli: Periudha e alergjive!

Prilli është muaji i alergjisë.

Fajtorët e këtyre alergjive shpesh janë bimët.

Të gjithë jemi të lumtur me ardhjen e pranverës dhe ditët e bukura sepse dielli, ngjyrat e pranverës, cicërimave të zogjve dhe ajri i freskët, na vendosin në një gjendje të mirë shpirtërore; shumë janë ata që nuk mendojnë kështu. Ardhja e pranverës, së bashku me të gjithë “paketën”, sjell gjithashtu alergjtë, dhe prilli është muaji më i egër.

Efektet e alergjive të prillit – Shohim se fajtorët e këtyre alergjive janë bimët. Shpesh në prill shohim të sëmurë nga alergjia që luftojnë me lotim të syve, teshtitje të vazhdueshme, kollitje, kruajtje, hundë të fryra, konjuktivit dhe astmë bronkiale. Duhet thënë se nuk janë vetëm bimët ato që shkaktojnë alergji; natyrisht, poleni është një shkaktar i fortë, por smogu dhe ndotja kanë shumë ndikim. Edhe të sëmurët nga alergjia do të dëshironin të shijonin ngjyrat dhe aromat e pranverës, veçanërisht në ditët me diell, por shumë herë ata janë të detyruar të mbyllen në shtëpi për të ulur simptomat e alergjisë. Ata janë gjithashtu ata që udhëtojnë me furnizime me antihistaminikë, pika sysh, spray hundësh dhe shami në çantë dhe në makinë. Ndër të tjera, duhet thënë se këto lëndë nuk janë pak; me të vërtetë, fenomeni i alergjive vazhdimisht po zgjerohet. Fëmijët vuajnë më shumë, por të rriturit janë gjithashtu një pjesë e mirë e saj.

Vaksinat për të parandaluar alergjitë në Prill – Ekziston një mënyrë për të parandaluar këto alergji, ka vaksina kundër alergjisë që duhet të bëhen paraprakisht, padyshim jo në pranverë, do të ishte tepër vonë. Në mënyrë që ato të aktivizohen është e nevojshme t’i bëni të paktën një sezon më herët se ai ku mbizotërojnë alergjitë, pa marrë parasysh nëse janë injeksione, sub-linguale apo klasike, e rëndësishme është që duhet të jetë një kurë që duhet të zgjasë për një periudhë të caktuar. Vaksina konsiston në marrjen e një doze, e cila ngadalë, duhet të rritet derisa trupi të mësohet me të. Eshte mjeku alergolog ai qe përcakton mënyrën e vaksinimit tuaj.

error: Permbajtja e Farmaceutika.org eshte e mbrojtur. Ju lutem na kontaktoni nese ju duhet informacion shtese.
Exit mobile version