Home » Disa keshilla per te gjitha lendet ushqyese qe i duhen femijes te rritet i shendetshem:

Disa keshilla per te gjitha lendet ushqyese qe i duhen femijes te rritet i shendetshem:

Ushqimi për fëmijët bazohet në të njëjtat parime si ushqimi për të rriturit.

Të gjithë kanë nevojë për të njëjtat lloje të ushqyesve, të tilla si proteina, vitamina dhe minerale, karbohidrate dhe yndyrna. Por, fëmijët kanë nevojë për sasi të ndryshme të lëndëve ushqyese specifike, ne varësi te moshes se tyre.

Pra, cila është formula më e mirë për të ushqyer rritjen dhe zhvillimin e fëmijës tuaj?

Me siguri qëllimi i parë është krijimi i një diete të shëndetshme, të ekuilibruar dhe mbi të gjitha të larmishme, por aftësia për ta bërë atë të hajë ushqime të shëndetshme ose ta bëjë atë të provojë gjëra të reja ndonjëherë kthehet në një betejë të vështirë.

Ushqimi sa më i shëndetshëm dhe i freskët, aq më e madhe lufta, por nuk duhet hequr dorë shpejt, sepse ushqimi në vitet e para të jetës, përveç se i ndihmon ata të rriten të shëndetshëm dhe të fortë, mund të ndihmojë në krijimin e një baze për zakone të shëndetshme ushqimore qëe fëmija juaj do ta aplikojë për gjithë jetën.

Këtu janë disa këshilla për të kapërcyer tekat e tij në tryezë dhe të siguroheni që fëmija juaj të marrë ushqimin e nevojshëm për t’u rritur i fortë dhe i shëndetshëm:

Nje tavoline duhet te permbaje te gjitha ngjyrat
  • Përgatisni vakte së bashku: gatimi përmirëson njohuritë dhe marrëdhëniet me ushqimin, fëmija do të jetë krenar për eksperimentet e tij dhe do të jetë kurioz t’i shijojë ato.
  • Uluni së bashku dhe ndryshoni edhe dietën tuaj: fëmijët imitojnë prindërit e tyre, kështu që ngrënia të gjithë së bashku pa shpërqendrime do të jetë një shembull i mirë për ta.
  • Befasojeni atë: përpiquni ta bëni dietën e tij më të larmishme për të stimuluar oreksin dhe kuriozitetin e tij.
  • Shkoni të bëni pazar së bashku: kjo do të stimulojë predispozicionin e tij ndaj ushqimeve të reja dhe do të jetë ai që do të zgjedhë se cilat do të provojë.
  • Bëni pjata krijuese: shndërrimi i ushqimeve që ai zakonisht nuk i ha në forma argëtuese do t’i bëjë ato më interesante për fëmijën.
  • As shpërblime dhe as ndëshkime: ngrënia nuk është lojë e fuqisë dhe këto sjellje mund të dëmtojnë oreksin e tij.
  • Këshillohuni me nutricioniste per femije: Ne te Farmaceutika.org ju keshillojme faqen www.recetababy.com per receta te shendetshme.

Ende nuk jeni i sigurt nëse fëmija juaj po merr lëndët ushqyese që u duhen për tu rritur të fortë dhe të shëndetshëm? Në këtë rast, përveç një diete të shëndetshme dhe të ekuilibruar, aleati i duhur është marrja e suplementeve ushqimore, të pasura me proteina, vitamina dhe minerale.

Veçanërisht proteina është shumë e rëndësishme për muskujt në rritje të fëmijëve hekuri dhe zinku mbështesin zhvillimin e funksioneve njohëse (vëmendja, kujtesa, përqendrimi, etj)

Vitamina D mbështet mbrojtjen imune.

Ndër të gjitha shtesat për fëmijët e moshës një vjeç e lart, ne të Farmaceutika.org rekomandojmë shtesa ushqimore me të gjitha vitaminat dhe Mineralet, te cilat janë te formuluara shkencërisht për të mbështetur rritjen dhe zhvillimin. Te përshtatshme për ato momente kur fëmijët hanë pak ose keq, për tu rikuperuar pas një gripi ose gjatë ndërrimit të sezoneve. Keto Multivitamina gjenden lehtësisht në Farmaci pas keshillës me Farmacistin ose mjekun e femijes tuaj.